5 filmai tikriems slidininkams

5 filmai tikriems slidininkams

Neseniai rašėm ir dalinomės vaizdais apie kiečiausius snowboard filmus, tad dabar atėjo metas atiduoti duoklę slidžių mėgėjams. Mes nesiveliam į diskusijas, kas yra geriau ar įdomiau, bet galim užtikrinti, kad ir čia surinkome krūvas vaizdų, kuriuos žiūrėdamas kartais pamiršti kvėpuoti.

Gero žiūrėjimo:

5. McConkey (2012 m.)

Redbull ir Shane McConkey – du vardai, kurie savaime reiškia, kad žiūrėti verta. Tai yra istorija apie nepakartojamą garsaus slidininko McConkey gyvenimą ir tragišką žūtį. Trumpai tariant, šis žmogus amžiams pakeitė slidinėjimą. Jis vaidino 26-iuose filmuose, prisidėjo sukuriant novatoriškas atvirkščiai išgaubtas slides, išpopuliarino terminą freeskiing ir nepailsdamas demonstravo, koks smagus ir įspūdingas gali būti šis sportas. Tai ne tik dokumentika apie slidinėjimą, bet ir atsakymas, kodėl slidininkai daro viską, ką daro, rizikuodami gyvybe.

4. Revolver (2010 m.)

Jei pažiūrėję šį filmą nepradėsite galvoti, kad artėja laikas vaškuoti ir pakuoti slides naujam sezonui, gal ne taip labai jums ir patinka slidinėjimas. Čia rasite ne tik gražių vaizdų, naujų talentų, bet ir istorijos, retrospektyvos ir paaiškinimų, kaip šis sportas, kurio istorija siekia šimtmečius, evoliucionavo į tai, kuo jis yra dabar.

3. Blizzard of AAHHH’s (1988 m.)

Filmas, po kurio visas pasaulis sužinojo apie freestyle slidinėjimą. Slidininkai Scott Schmidt, Mike Hattrup and Glen Plake, po šio režisieriausd Greg Stump šedevro pasirodymo, tapo naujosios kartos slidininkų ekstremalų mokytojais, o praktiškai kiekviename vėliasniame filme jaučiama Blizzard of AAHHH’s įtaka. Nuo viso to, savaime suprantama, neatskiriami neoninio ryškumo drabužiai ir aštuntojo dešimtmečio pabaigos muzika.

2. Swift.Silent.Deep. (2009 m.)

Tai yra dokumentika, pasakojanti apie lygumų gyventojams mažai pažįstamą Amerikos „Valkatų ant slidžių“ subkultūrą. Šitie seniai, pasivadinę „Jackson Hole Air Force“ pradėjo tai, kas šiandien vadinama ekstremaliu slidinėjimu – leidimasis neprižiūrimais, slidinėjimui neparuoštais ir, žinoma, pavojingais šlaitais. Sukilėliai kokių reta, o šiame filme susipažinsite su tais, kurie visa tai pradėjo.

1. All.I.Can. (2011 m.)

Šitie veikėjai išmaišė pačias egzotiškiausias viršukalnes nuo Čilės iki Grenlandijos (į daugelį pakilti įmanoma tik malūnsparniu). Šiam filmui sukurti jie per dvejus metus šešiuose žemynuose aplankė tokias vietas, apie kurias daugelis tik svajoja. Ilgas sąrašas apdovanojimų ir geriausi kritikų įvertinimai yra tikrai pelnyti. Sherpas Cinema iš viso yra sukūrę tris pilnametražius ir daug trumpų (kiekvienas jų vertas dėmesio) filmų, bet šitas yra kažkas nerealaus. Neoficialiai galim pasakyti, kad Youtube kažkas yra įkėlęs ir pilną filmą, bet pirštais nerodysim.

Bonus: Better Off Dead (1985 m.)

Labai retas atvejis, kai vaidybinis filmas apie žiemos sportą būna kas nors žiūrimo, tai negalim nepasidalinti. Apie tai, kaip išmokti slidinėti: „Go that way, really fast. If something gets in your way – TURN!“.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.