5 garsiausi snowboarderiai

5 garsiausi snowboarderiai

Dėl jų nuolat pjaunasi garsiausi prekių ženklai, jie yra kiekvienų žaidynių ir renginių pažibos. Jų vardai šnibždami su pagarbia baime, nes neatsakingai ištarti gali sukelti griūtis, paversti kojas želė ar, pačiu blpogiausiu atveju, sukelti amžinajį atšilimą visame kurorte. Guru, meistrai, sensėjai, dievai – nė vienas epitetas nebus per stiprus, nes šis penktas yra geriausias iš geriausių.

1. Travis Rice


Keturi medaliai X žaidynėse, pirmasis dvigubas cork varžybų metu, pirmasis cork tarpeklyje Chad‘s Gap, garbės pakyla kiekviename iki šiol vykusiame TTR renginyje, du biografiniai filmai, kurie fundamentaliai pakeitė mūsų žvilgsnį į snieglentę, skaitytojų, žurnalistų liaupsės ir daugiau National Geographic apdovanojimų nei kuris nors snieglentininkas yra kada nors gavęs. Šis raumeningas ir bebaimis lentos meistras su debiutiniais video dėmesio centre atsidūrė dar 2001-aisiais, o tai, ką jis nuveikė filmui Art of Flight, įrašė jį į istoriją kaip geriausią ne tik mūsų kartos, bet ir visų laikų snieglentininką.

2. Nicolas Müller


Anksčiau buvo žinomas kaip parko asas (natūrali progresija nuo riedlentės), šis veikėjas labiausiai pagarsėjo kaip powderio eskpresionistas. Further, The Community Project, That’s It That’s All, Art of Flight, 91 Words for Snow, It’s Always Snowing Somewhere – tai tik keletas garsių pavadinimų, kuriuose pamatysime Nico. Galima jį vadinti legenda, bet tai reikštų, kad jo karjera jau baigėsi, o taip tikrai nėra. Jis jau yra laimėjęs antrą vietą praėjusių metų Ultra Natural, išrinktas Transworld metų snieglentininku 2013 bei X žaidynių Real Snow Backcountry nugalėtoju. Ir tai tikrai ne pabaiga.

3. Gigi Rüf


Menininkas tikrąja šio žodžio prasme. Galima jo stilių mėgti, galima nekęsti, bet visi sutinka, kad ko pasimokyti tikrai yra. Šio vaiko iš Arlbergo (visai šalia mūsų beveik gimtojo Innsbruko) talentą netruko pastebėti Burton atstovai, o tada jau prasidėjo jo filmų žvaigždės karjera. Per vieną žiemą jis sugeba nusifilmuoti daugiau filmų nei kiti per penkias. Ypač įsimintinas jo 2005-ųjų pasirodymas filme Futureproof. Gigi niekada nerūpėjo tokie dalykai, kaip aukštis, greitis ir atstumai – jam visada buvo svarbiausia išreikšti save ir tiesiog gerai praleisti laiką.

4. Shaun White

Finansuojamas Burton nuo septnerių (sic!) metų, mokytas riedlentės meno paties Tony Hawk, dalyvavęs laidose Oprah, The Late Show, pietavęs su Obama, kalbėjęs interviu su Larry Clark, nuogas pozavęs Rolling Stone viršeliui… Taip, šis vaikinas gyvena spalvingą garsenybės gyvenimą, kurio jis tikrai nusipelnė, nes, žmogau, kaip jis moka pjaustyti sniegą… Keli iš jo apdovanojimų: aukso medaliai 2006-ųjų ir 2010-ųjų Olimpinėse, 15 X žaidynių medalių (vienintelis atletas laimėjęs aukso medalius žiemos IR vasaros žaidynėse), 2003-ųjų ir 2004-ųjų Air & Style nugalėtojas etc. Taip, jis turi kuo pasigirti.

5. Torstein Horgmo

torstein-horgmo
Vienas techniškiausių snieglentininkų visame pasaulyje, šis žmogus niekad nenustoja tobulėti, nors jau dabar tiek varžybose, tiek filmuose visus jo pasiekimus išvardyti užtruktų ilgai. Viskas prasidėjo dar 2004-aisiais, kai Horgmo buvo tik 16 ir kai jis laimėjo Burton European Open Junior varžybas, o Air & Style Rookie Challenge – jau kitąmet. Neblogai, kaip šešiolikmečiui norvegui. Po to prasidėjo ištisa laimėjimų ir apdovanojimų lavina. Kai nesivaržo, jis filmuojasi kiečiausiuose visų laikų filmuose (Horgasm A Love Story – jo paties suktas filmas). Kai kurie sako, kad tai ne žmogus, o robotas, nes toks tikslumas paprastajam mirtingajam tiesiog nepasiekiamas.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.