5 geriausi slidinėjimo kurortai Prancūzijoje šeimai

5 geriausi slidinėjimo kurortai Prancūzijoje šeimai

Tavo gyvenimas nebepriklauso tau. Moksliniai tyrimai sako, kad labai svarbu informuoti tėvus apie galimus įprasto gyvenimo pasikeitimus po vaiko gimimo. Didžiausias dėmesys šiuo laikotarpiu paprastai skiriamas vaikelio ir mamos sveikatai, tačiau svarbu atsakyti ir į kitus ne mažiau svarbius klausimus, pavyzdžiui, “tai kur man, po galais, dabar slidinėti?”

Tad ramiai! Su malonumu parengėme šeimoms labiausiai pritaikytų slidinėjimo kurortų penketuką Prancūzijoje. Gero skaitymo!

Megève

Megève yra tiesiog vienas iš seniausių ir gražiausių kurortų Alpėse. Kitiems kurortams plečiantis ir prarandant seną tikrąjį veidą, šis sugebėjo išlaikyti gana kaimišką charakterį su akmenimis grįstomis gatvėmis ir autentika vitrinose, pastatų fasaduose ir vietinių širdy. Čia labiausiai vertinama ne karbonado porcija, o “l’art de vivre” – išmokite įkvėpti oro ir atsipalaiduoti, viskuo pasirūpins miestelio nechaltūrinantis turizmo variklis. Mūsų pagrindinės temos požiūriu, šis kurortas yra gerai žinomas dėl aukštos kokybės vaikų priežiūros. 94% teigiamų klientų atsiliepimų negali klysti – nors ir skamba kaip bazdaskutės reklama, tačiau šeimos šią vietą myli ne be reikalo. Nenurašykite ir šampanizuotų vakarėlių, juk čia atvažiuoja pusė Prancūzijos grietinėlės. Ją reikia plakti.

La Plagne

La Plagne – tai slidinėjimo rojus Prancūzijos Savoie regione. Čia, Tarentaise slėnyje, į vieną didžiausių pasaulyje slidinėjimo zonų susijungia žiemos sporto centrai La Plagne, Les Arcs ir Peisey-Vallandry. Slidinėjimo kelionėje jūsų laukia 425 kilometrai trasų, o sniegą garantuoja 2 ledynai ir 626 sniego patrankos. Pradedantieji gali praktikuotis posūkius daugybėje žalių ir mėlynų trasų, bebaimiams veikia vienintelė Prancūzijoje vieša bobslėjaus trasa. Tarp skirtingų kurortų iki vidurnakčio kursuoja nemokami autobusai, veikia keletas dienos centrų vaikams. Na gerai, dar pamiršome maistą – jo čia yra daug ir gero. Vis dėlto, pripažinkime, trečią slidinėjimo dieną nebesinori nieko iš fritūrinės.

Avoriaz

Beveik 17 000 lovų ir nė vieno automobilio, tik arklių traukiamos rogės. Avoriaz ne pirmus metus iš eilės prancūzų renkamas kaip draugiškiausias kurortas vaikams. Čia veikia puiki slidinėjimo mokykla vaikams nuo 3 iki 16 metų. Jos kūrybiškus edukacinius metodus netrukus perėmė ir kitos Alpių vaikų mokyklos. Jei oras netinkamas aktyviai trinti trasas, ši mokykla priims mažuosius į savo laisvalaikio ir pramogų centrą, kuriame jie tėvų ne tik kad nepasiilgs, tačiau gaus skanius pietus ir kitą dieną veršis atgal. Ir galiausiai, juk visiems patinka vandens pramogos, taip? Visiems šalia pastatytas “Aquariaz” turi viską, ko reikia visai šeimai.

SERRE CHEVALIER

Pasirinkimas Serre Chevalier jus lepins. Šį šeimų slidinėjimo centrą jungia trys kaimeliai: Chantemerle, Villeneuve la Salle ir Monêtier les Bains. Bendrai zona vadinama “tarp Pietų ir Šiaurės”, tarsi čia kažkoks ypatingas reikalas būtų. Tačiau taip iš tiesų ir yra, nes čia “veikia” 300 saulėtų dienų per metus. Įvairūs užimtumo centrai jums garantuos vaikų ir paauglių atrakcijas bei laisvą laiką sau. Vaikų klubas “Piou-Piou” išmokys vaiką slidinėti. Tėtį ir mamą slidinėti išmokys suaugusiems skirtos “New Generation” arba “Ski Connections” mokyklos. Po pamokų galėsite kartu su vaikais drožti žalias trasas, kurios geriausios yra (čia tuoj pat bus pasakyta paslaptis) tiesiai po Fréjus gondola.

Hi Mountains grupė išskrenda į Serre Chevalier jau sausio 11 dieną!

LES KARELLIS

Jei jūsų vaikai dar labai maži – Les Karellis yra tinkamiausias šeimos slidinėjimo kurortas. Amišai įvertins kurorto politiką automobiliams: jų čia nėra. Dauguma didelių gyvenamųjų kompleksų išdėstyti šalia trasų. Daug reikalingų priemonių klientams suteikiama nemokamai: lova vaikams aukštu bortu, sėdimosios kėdutės ir maudymo vonelės – por favor. Mažyliams patiks apžiūrėti kurortą iš specialiai vaikams įrengtų rogučių. Paaugliams kurorte veikia specialūs dienos užimtumo centrai ir diskoteka ketvirtadieniais. Be tėvelių! Slidinėjimo mokyklos priima vaikus nuo 4 metų. Jei vaiko pamokoms einant į pabaigą jūs dar mėgausitės priešpaskutiniu vin chaud tame mielame apres-ski, prižiūrėtojas laimingą vaiką nuves į jardin des neiges, kur jūs jį, tikėtina, pasiimsite. Jei dieną norite praleisti kartu su šeima, jūsų paslaugoms bus atvira sniego žaidimų aikštelė pačiame kurorto centre.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.