TOP 10: Brangiausios snieglentės pasaulyje

TOP 10: Brangiausios snieglentės pasaulyje

Vertės ir kainos suvokimas yra smagus dalykas. Turbūt ne vienas esame atsidūrę situacijoje, kai kažką pirkdamas pagalvoji: „Brangoka, užtat perpus pigiau, nei tas va ten…“. Nespėji nė dorai pagalvoti, o čekis jau kišenėje, rankose naujas daiktas, o pats džiaugiesi, kiek pinigų sutaupei.

Žodžiu, jei kaip tik dabar dairotės snieglentės, kuri, kaip sakoma, būtų geras kainos ir kokybės santykis, jums turbūt nepatiks, ką čia rasite. Šįkart atrinkome 10 pačių brangiausių lentų, kokias tik radome prieinamas plačiajai visuomenei (vienetinių modelių, aišku, būna ir dar brangesnių).

Pažiūrėjus į jas, visos kitos lentos gali pradėti atrodyti juokingai pigios, tad skaitykit sava rizika:

10. BOHEME SWALLOW

Kaina: 999 €

Prancūzai Boheme rankomis skaptuoja slides ir snieglentes jau 16 metų, o Swallow yra pažangiausia (ir, aišku, brangiausia) jų turima freeride lenta. Ši powderio snieglentė skirta pažengusiems snieglentininkams. Greita kaip kulka, bet su ja galima daryti ir gerus posūkius. Kiekvienos lentos pagrindas gaminamas individualiai iš vientiso medžio gabalo, o viršutinis sluoksnis padarytas iš 15 skirtingų medienų – žinai, tiesiog kad jaustum, jog čiuoži kažkuo ypatingu…

9. KESSLER – ALPINE IR CROSS

Kaina: 1059 €

Jei kada stebėjote snieglentininkų lenktynes, turbūt Kessler forma jums pažįstama. Vien ši išskirtinė forma rodo, kad tai ne parko lentos. Kessler jau pelnė vardą kaip ypač greita varžybų lenta. 2006-ųjų olimpinėse beveik pusė lenktynių dalyvių naudojo būtent Kessler lentas, o 2011-aisiais „X Žaidynėse“ Aspene net 5 iš 6 aukso medalių buvo laimėti ant šios firmos snieglenčių.

8-7 POGO

Pogo – žymus vokiečių gamintojas, kuris nuo pat 1983-ųjų rinkai tiekia vienas geriausių freeride tipo lentų. Šie pavyzdžiai yra tik nedidelė dalis viso pasirinkimo, kurio didžiosios dalies kainas eurais sudaro keturženkliai skaičiai. Galima užsisakyti ir vienetinius prototipus, bet jų kaina gali siekti ir 1700 €.

8. WINTERGUN 205
Kaina: 1169 €


Wintergun daro būtent tai, kas parašyta etiketėje. Ji atrodo kaip banglentė ir turi slysti kaip banglentė. Iš pirmo žvilgsnio ji atrodo labai au naturel, bet paskaičius sudėtį, paaiškėja, kad viduje rasime beveik kosminių technologijų: trisluoksnis guminis rėmas, titano sutvirtinimai, stiklo pluošto pagrindas ir t.t. Be to, ji yra įspūdingo 2,05 m ilgio! Mums skamba neblogai.

7. MAVERICK POWDERGUN
Kaina: 1290 €

Maverick yra aukščiausios klasės Pogo powderio lenta. Norit tikėkit, norit ne, bet ji dar ilgesnė nei Wintergun – 2,30 m. Du-metrai-trisdešimt! Jos forma visiškai kita, bet technologija labai panaši. Tradicinė krekždės formos uodega padeda greičiau pradėti posūkius, o atbulai išgaubtas priekis ir galas išlauko priekį sniego paviršiuje, o riešutmedžio ir perlamutro pagražinimai rodo, kad leidiesi ne šiaip kokiom rogutėm.

6. BURTON MYSTERY

Kaina: 1,200 €

Už mažesnį svorį šiais laikais mokėti reikia daugiau. Burton neatskleidžia dalies technologinio proceso (mistinis stiklas, teflonu dengta bazė), todėl kai kuriems migloti aprašymai ir jos stilius ir yra didelė dalis lentos patrauklumo. Vis dėlto, forma nėra tokia išskirtinė kaip sudėtis – standartinis išlinkimas, vienodas priekis ir galas, šiek tiek nukirptas priekis ir galas. Taip mistikos čia reikia ieškoti viduje.

5. ENDEAVOR ARCHETYPE

Kaina: 1238 €

Ši snieglentė savyje talpina tiek technologinio gėrio, kiek tik begalima suvokti. Iš tiesų, šis Vankuverio laboratorijoje gimęs projektas yra dar slaptesnis už Burton Mystery. Visas dėmesys skirtas, kad snieglentė būtų super lengva, super jautri ir super lengvai valdoma. Kiekvieno, kas bent kartą leidosi powderiu, svajonė.

4. PALMER PLATINUM

Kaina: 1400 €

Profesionalaus snieglentininko Shaun Palmer vadovaujama firma sukūrė lentą, kuri sukėlė nemažai triukšmo praėjusio dešimtmečio viduryje. Vietoj stiklo pluošto jai buvo naudojamas anglies pluošto laminatas, kad lenta būtų ypač stipri ir lengva. Be to, net buvo pasitelktas Kessler firmos lenktynių specialistas, sukurta speciali forma didesniam stabilumui. Skambėjo taip gerai…

Deja, anot daugumos naudotojų tai buvo tragiška lenta. Daugybė ją įsigijusių skundėsi skilinėjančiais viršutiniais sluoksniais arba anglies pluošto broku. Galima bet kada tradicijas pakeisti moderniomis technologijomis, bet jei dėl to nukenčia patvarumas, šioje kainų kategorijoje iš tokio gaminio nieko nebus…

3. WHIP

Kaina: 1468 €

Šitas daiktas turbūt pasižymi mažiausiai apgalvotu ir keisčiausiu dizainu iš visų. Ši lenta yra pilna technologinių sprendimų, apie kuriuos turbūt niekada nebuvai girdėjęs ir net nežinojai, kaip labai jų niekam nereikia. Pakelti apkaustų tvirtinimai, juosta, išskaptuota bazės viduryje, kuri turėtų pagreitinti slydimą, amortizacija?.. Kažkur šis daiktas buvo pavadintas „Snieglenčių Lamborghini“. Gal ir teisingai – negali mokslininkams ir automobilių inžinieriams duoti lentą ir tikėtis, kad jie iš jos padarys funkcionalią snieglentę.

2. MIURA TEKILA

Kaina: 2500-3000 €

Internetuose gausu gandų, kad ši lenta susijusi su legendiniu snieglenčių dizaino krikštatėviu Olivier Miura. Jo šedevro Tekila, kuris taip ir liko prototipu, net nuotraukų sunku rasti, bet kažkokiu būdu žinia apie jį pateko į viešumą ir jis buvo įvertintas 2500-3000 €. Gali būti, kad tai tik vieša kompanijos, kuri nebeegzistuoja nuo 2005 m., spekuliacija. Kas žino, gandų daug.

1. Lib Tech CYGNUS X1

Kaina: 3425 €

Šios lentos istorija iš pradžių atrodė kaip pasišaipymas iš Burton Method (ankstesnis Burton flagmanas), bet kai išankstiniai užsakymai buvo išpirkti beveik iškart, šie gandai kaip mat aptilo. Nors jos kaina spaudžia nevalingą ašarą, bet tai turbūt yra technologinė viršūnė (su vulkaniniu stiklu, magnio oksido pluoštu ir t.t.) ir šiuo metu šiai lentai priklauso brangiausios serijinės gamybos snieglentės pasaulyje titulas.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.