Gudauri – Geros Auros Slidinėjimas Gruzijoje

Gudauri – Geros Auros Slidinėjimas Gruzijoje

  • Aukščiausias taškas: 3007 m.
  • Trasų ilgis: virš 70 km. pažymėtų trasų
  • Bekraščiai off-piste klodai
  • Šlaitų sniego storis siekia 2-3 m.
  • Sniego parkas
  • Naktinis slidinėjimas savaitgaliais
  • 29 sniego patrankos
  • Daugiakalbiai slidinėjimo kursai

Slidinėjimas Gruzijoje. Ar jums tai skamba keistai? Visai be reikalo. Tai unikali galimybė ne tik pasidžiaugti savo sniego atostogomis, bandant įveikti Didįjį Kaukazą, bet ir nepakartojama proga atrasti tolimą ir tuo pačiu labai artimą Gruziją.

Žadą atimanti gamta, draugiški ir svetingi gruzinai, vaišėmis nukrauti stalai, šiek tiek per daug vietinio vyno, bendra gruziniška atmosfera ir malonūs netikėtumai – nėra tik perdėtas šios šalies liaupsinimas. Tačiau to nupasakoti neįmanoma, tai tiesiog būtina atrasti patiems. O pats geriausias mums žinomas būdas – leistis į slidinėjimo kelionę!

SLIDINĖJIMAS GUDAURI

Dar visai nauja, tačiau sparčiai auganti modernios infrastruktūros kalnų užuovėja jau spėjo pelnyti geros auros kurorto vardą. To formulė visai paprasta: neaprašomi Kaukazo vaizdai ir nesuskaičiuojamos saulėtos dienos paperka, aplink visą kalną šurmuliuoja kavinės bei barai, o keltuve sutiktas bičiulis gruzinas visuomet sugalvos, kaip jus pralinksminti.

Džiaugiamės, kad gruzinų spontaniškumas gyvenime ir darbe visiškai neatsispindi Gudauri trasų kokybėje. Jos visuomet paruoštos maloniam nusileidimui, tarsi būtų ką tik nuvalytos, o jūs esate pirmasis, kuriam teko proga jomis nusileisti. Bendras 22 kurorto trasų ilgis siekia apie 65 km., iš kurių 30 km. paskirti pradedantiesiems, 25 km. įgudusiems ir 10 km. jau patyrusiems slidinėjimo gerbėjams.

Dėl sniego nėra ko nerimauti: šį sezoną kurortas startuos su dirbtinį sniegą gaminančia sistema, kad kiek įmanoma paankstintų slidinėjimo maratono pradžią. Nors Gudauri aptarnauja 7 keltuvai, per valandą galintys pakelti virš 10 tūkst. poilsiautojų, spūsčių čia nesijaučia net ir žiemos savaitgaliais, kai kurortą pripildo aktyviam laisvalaikiui pasirengę Tbilisio gyventojai. Neradę erzinančios ir skubančios minios prie keltuvų ir trasų ne vieną slidinėjimo kurortą Europoje aplankusieji negaili Gudauri pagyrų.

Profesionalams 10 km. sudėtingų trasų gali pasirodyti niekis, tačiau čia tikrai bus pasirūpinta teisingu adrenalino kiekiu kraujyje. Mėgaukitės greitojo nusileidimo bei slalomo trasomis: be įprasto slalomo čia rasite didžiojo ir super didelio slalomo trasas. Jei šie skaičiai jūsų nesužavėjo ir trokštate labiau ekstremalių pojūčių – pataikėte į patį dešimtuką. Neveltui Gudauri kurortas yra tituluojamas freeriderių Meka.

METAS IŠMĖGINTI HELI-SKI!

Nesuskaičiuojamas kiekis gilaus ir puraus sniego, nulinė pasitaikančių akmenų ir sniego griūčių tikimybė atveria aibę naujų galimybių slidinėjimo ir snowboardinimo eksperimentams. Vaizdingi ir sniege paskendę Črdilio ir Sadzelės kalnai jau tapo tikru prieglobsčiu back-country slidinėjimą mėgstantiems entuziastams.

Rimtų žiemos iššūkių išsiilgę slidinėjimo virtuozai viliojami išbandyti heli-ski nuotykį. Kitaip tariant, sraigtasparniu pasiekti absoliučiai laukines slidinėjimo platumas ir nusileisti viena įspūdingiausių trasų jūsų gyvenime.

KĄ VEIKTI GUDAURI?

Po aktyvaus slidinėjimo dienos Gruzijoje nėra laiko nuovargiui. Nors kiekvienais metais Gudauri kurortas pasipildo naujai atidarytais viešbučiais, restoranais, barais ir SPA kompleksais, paslaugų pasiūlos kiekis atrodo ypač kuklus, lyginant su jau pamėgtais Alpių kurortais.

Kaip bebūtų, pirmasis après-ski sąraše – visuomet pasiteisinantis užsiėmimas – pažintis su gruzinų virtuve. Tiesa, vegetarus vietos meniu gali šiek tiek nuliūdinti, nes čia karaliauja mėsa. Lankantis baruose nevertėtų persistengti ragaujant naminį gruzinišką vyną ar jūsų ką tik sutikto naujo geriausio draugo paties gamintą čiačią…Nebent kitą dieną visai neplanuojate slidinėti.

Tokiu atveju galite šiek atsipūsti ir rinktis…roges. Su vaikais ar be vaikų, tačiau jums netrūks nei pustančio sniego, nei greičio, nei džiaugsmingų šūksnių. Kurorto gyvenimas verda ir danguje: bent trumpam atsiplėškite nuo žemės ir į slėnį pažvelkite skrisdami parasparniu. Nors ir su instruktoriaus kompanija, ši patirtis yra beveik tiek pat intriguojanti kaip ir pats slidinėjimas Didžiajame Kaukaze. Sniege paskendusios kalnų viršūnės, lengvas atsispyrimas nuo uolos ir jus pagauna žaismingas vėjo gūsis… Tik nepamirškite, kad tai Gruzija ir čia būtina dėrėtis.

Skirkite bent pusę dienos kelionei iki Stepansmindos, garsiojo Kazbegi kalno. Šią vietovę ypač lengvai pasieksite: prie Gudauri visuomet būriuojasi keleivių ieškantys gruziniškų maršrutinių taksi vairuotojai. Keliausite vadinamuoju gruzinų karo keliu, jo apylinkių grožis tikrai neturi nieko bendro su savo pavadinimu. Jeigu nebus per daug sniego, atvykus į Kazbegį, rekomenduojame užlipti iki pat Gergeti Švč. Trejybės bažnyčios, nuo kurios atsiveria įspūdinga Kaukazo panorama.

Bet kurią slidinėjimo dieną Gudauri galėsite užbaigti apsilankymu vietinėje banioje, puikiai atpirksiančioje šaltyje praleistą dieną.

KODĖL VERTA RINKTIS GUDAURI?

  • Visiškai nauja slidinėjimo patirtis
  • Purus ir gilus sniegas
  • 6 dienų slidinėjimo pasas kainuoja vos 84 EUR
  • Unikalus sprendimas mėgstantiems aktyvaus laisvalaikio ir pažintinės kelionės derinį
  • Freeride slidininkų ir snieglentininkų Meka
  • Heli-ski nuotykiai
  • Oazė išsiilgusiems naujų maisto skonių
  • 100 proc. svetingos atostogos

Susidomėjote? Puiku, nes mes šį sezoną, kiekvieną sekmadienį vykstame į Gudaurį! Daugiau informacijos rasite → Slidinėjimas Gruzijoje.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.