Kaip tapti slidinėjimo instruktoriumi?

Kaip tapti slidinėjimo instruktoriumi?

Jei su kalnais išsiskirti kas kartą tampa vis sunkiau, o šimtasis iš jūsų slidinėti išmokęs bičiulis giria ne vien jūsų techniką, bet ir šventą kantrybę, veikiausiai būtumėte puikus slidinėjimo instruktorius. Patariame, nuo ko pradėti svarstantiems apie ilgalaikį biuro išmainymą į snieguotus šlaitus.

Būkite realistai 

Taip, tai geriausia profesija pasaulyje. Tačiau nepamirškite, kad instruktoriaus diena niekuo neprimena atostogų kalnuose dienos. Jos grafikas priklausys ne nuo jūsų, o nuo mokinių lūkesčių. Kartais jie bus gabūs būsimi draugai, kartais – dėl visų nesėkmių jus kaltinantys bambekliai. Kartais tai bus nesuvaldoma grupė vaikų, o kartais – nuo bet ko statesnio nei žalia trasa leistis atsisakantys suaugusieji. Šviežią powderį saulėtą tobulą dieną dažnai stebėsite nuo plokščiausio Europoje kalniuko, kur ganysite pradinukų grupę. O vienintelis metas pasimėgauti slidinėjimu vienumoje bus arba itin ankstyvas rytas arba ypač vėlyvas vakaras, apie visą dieną sau paprastai pamirštant.

Slidinėkite kuo geriau  

Nors būti profesionalu norint mokyti kitus nėra nebūtina, tačiau turite tvirtai stovėti ant sniego. Idealu, jeigu esate įvaldę žalią, mėlyną ir juodą trasas. Tad sąžiningai įvertinkite savo pasirengimą ir užsirašykite į gerokai labiau nei jūs patyrusio instruktoriaus pamoką ar kursus. Juk ir patys mieliau mokytumėtės iš protu nesuvokiamus triukus atliekančio aso nei trečią kartą ant sniego stovinčio teoretiko.

Gaukite I lygio sertifikatą

Sertifikatai teikiami alpine, nordic, adaptive ir freestyle slidinėjimo instruktoriams, taip pat papildomoms specializacijoms, tokioms kaip darbas su vaikais. Tradiciškai pradedama nuo I lygio alpine sertifikato, leidžiančio mokyti naujokus ir pradedančiuosius. Jam gauti reikės pagrindinių žinių apie slidinėjimą ir sniegą. Metus padirbėję kaip pirmo lygio instruktoriai galėsite siekti II lygio sertifikato. Turėsite išlaikyti 3 dienų egzaminą ir pademonstruoti gebėjimus mokyti slidinėjimo technikos, parinkti slidinėjimo įrangą. III lygio sertifikatui gauti turite būti patyrę slidininkai ir išlaikyti 4 dienų egzaminą, tik nedaugeliui įveikiamą iš pirmo karto.

Ieškokite darbo kurorte

Darykite tai vasarą, nes slidinėjimo kurortai stengiasi darbo vietas užpildyti dar iki iškrentant pirmajam sniegui. Geriausiai apmokamos pozicijos siūlomos aukščiausio lygio sertifikuotiems instruktoriaus, tad kryptingai tobulėjant augs ir jūsų atlyginimas.

Kasdien tobulėkite

Dinamiškame slidinėjimo pasaulyje turite būti atviri naujovėms, domėtis slidinėjimo ir mokymo slidinėti metodais – tik taip sugebėsite konkuruoti dėl klientų. Mokykitės iš savo srities profesionalų, šiuo atveju tai yra patyrę pripažinti slidinėjimo instruktoriai. Nepagailėkite pinigų ir užsirašykite į jų pamokas – tai geriausia proga pažvelgti į savo darbą iš šalies, pašlifuoti savo čiuožimo stilių, išmokti triukų ir atrasti naujas mokymo technikas. Visa tai labai pravers meilę slidinėjimui mėginant perteikti įvairiausių gabumų ir charakterių klientams. Sėkmės!

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.