Laikas užkariauti Alpes Cervinia kurorte

Laikas užkariauti Alpes Cervinia kurorte

  • Aukščiausias taškas: 3899 m.
  • Ilgiausia trasa: 22,5 km.
  • Trasų skaičius: 56
  • Keltuvų pajėgumai: 89 831 žmonių per val.
  • Kurortas įkurtas: 1936 m.


Atsakykite sau į šiuos tris pagrindinius klausimus:

Ar jums atsibodo žiema be sniego?
Ar esate pasiruošę susipažinti su sniego karaliumi?
Ar esate pakankamai drąsūs pajusti Alpių didybę?

Jei atsakymai – taip, jums laikas susipažinti su nauju iššūkiu– Cervinia slidinėjimo kurortu. Vieta, kurioje sniego užtektų ne tik visiems Žemės gyventojams, bet ir būsimai Marso kolonijai. Vieta, kurioje Arvydas Sabonis atsistojęs ant slidžių pasijustų tik mažas sraigtelis Cervinios mechanizme. Kurortas, kuris turi trumpą, bet labai daug reiškiantį pavadinimą – „Sniego karalius“.

KURORTO DIDYBĖ

Cervinia slidinėjimo kurortas jungia dvi valstybes – Italiją ir Šveicariją. Tad net jei suplanavote ilgesnę kelionę, galite neabejoti, kad atostogos netaps rutina. Šiame kurorte jūs galite ištisas savaites slidinėti skirtingais maršrutais ir grožėtis kerinčiais Alpių vaizdas. Jie gniaužia kvapą ir įsirėžia atmintyje visam laikui. Šis regionas – vienas didžiausių visose Alpėse. Keltuvais čia galima pasiekti beveik 4 tūkstančių kilometrų aukštį, o tai kone pusė Everesto kalno aukščio.

cervinia slidinėjimas

APIE VISKĄ PAGALVOTA

Ši vietovė buvo žinoma dar prieš 200 metus, tačiau tuomet dar niekam nė į galvą nešovė, kad Cervinia taps kurortu, į kurį plūs slidinėjimo entuziastai iš viso pasaulio. Tais laikais tai buvo atšiaurus regionas, kur norit patekti iš taško A į tašką B tekdavo klampoti valandų valandas. Dabar gi, jūs nespėsite ištarti savo snieglentės pavadinimo ir jau atsidursite norimoje vietoje. Per visą regioną, besitęsianti Italijoje ir Šveicarijoje, čia veikia 53 keltuvai, o infrastruktūra išvystyta taip, kad vienintelis turisto rūpestis būtų mintys apie nusileidimą ir norą vėl kilti aukštyn. Bendras kurorto trasų ilgis per dvi šalis sudaro 360 kilometrų ir, patikėkite, tai kur kas įdomesnė kelionė nei iš Vilniaus į Palangą. Juk ne kiekvieną dieną matote didingus Alpių kalnus.

PASLAUGOS – KIEK NORITE, TIEK IR BUS

Cervinioje teikiamų paslaugų tiek daug, kad reikėtų atskirų atostogų norint jas visas išvardinti. Pradedant tiek slidžių, tiek snieglenčių mėgėjams, baigiant tuo, kad galite pasinaudoti vadinamuoju „heliskiingu“ – atokiausias kalno vietas pasiekti sraigtasparniu, o vėliau mėgautis fantastiškais nusileidimais, kuriuos daugelis mato tik Youtube ir tegali apie tai pasvajoti. Nuskriausti nelieka ir vaikai, juk jiems reikia mokytis nuo mažumės. Tam čia yra ir 3 slidinėjimo zonos mažiesiems ir pamokoms skirtos mokyklos. Turbūt nekyla abejonių, kad į tokias mokyklas vaikų varyti nereikia, jie tokias pamokas „suvalgys“ greičiau negu saldainius priešpiečiams.

Negana to, atvykę į Cervinią jau galite įsirašyti į savo  asmeninę rekordų knygą arba įsivaizduoti išvydę aštuntąjį pasaulio stebuklą. Vienas iš regiono sniego parkų, įsikūręs beveik 3 kilometrų aukštyje yra aukščiausias toks parkas visoje Europoje. Porą asmenukių iš tokios vietos stovint ant slidžių neabejotinai atneš susižavėjimo šūksnius socialiniuose tinkluose.

Peržiūrėkite Himountains organizuojamą grupinę kelionę į Cervinia kurortą.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.