Liepkalnis: atidarymui reikia tik trupučio šalčio

Liepkalnis: atidarymui reikia tik trupučio šalčio

Ištisi metai intensyvaus darbo, Latvijos patirtis ir didžiulės investicijos – sostinės slidinėtojų jau pamėgtas Liepkalnis šį sezoną žada kaip reikiant nustebinti kokybe. Jis ne tik visus metus intensyviai ruošėsi, pirko įrangą, statė trasas bei samdė žmones, bet ir sezoną gali pradėti vos paspaudus pirmajam šaltukui. Pirmasis iš Liepkalnio renovacijos etapų eina į pabaigą, tad slidinėjimo kelionių organizatorius „Hi Mountains“ nuvyko pakalbinti Liepkalnio atstovų ir dalinasi atsakymais iš pirmų lūpų: kada, kiek ir ko šiemet laukia žiemos sporto mėgėjų.

Sniegą garantuos dešimt patrankų

Pasirodo, Liepkalnio darbui ne tik kad nereikia sniego pūgų ir naujo ledynmečio, bet užtenka viso labo -3 ºC temperatūros, ir jau galima gaminti sniegą. Šiemet tuo rūpinsis net 10 sniego patrankų, naujai įrengtas didelis vandens rezervuaras ir nauja siurblinė. Ši galinga vandens ir elektros sistema laisvai užtikrins visų sniego patrankų darbą, kuris garantuos, kad sniegas trasose bus kokybiškas ir pagamintas laiku.

Žinoma, pasigaminti sniego neužtenka, jį reikia ir prižiūrėti, o kaip tik tam nupirkti trys retrakai (iš jų vienas specialiai pritaikytas snow parko priežiūrai ) sniego lyginimui. Dar daugiau, paruošus trasas, jose bus galima slidinėti ir prie pliusinės temperatūros, nes mažiausias sniego dangos storis – 30 cm, tad sniegas greit netirps. Vienintelė stichija, galinti pakenkti sniego dangai, yra lietus, nes jis greitai ištirpdo sniegą.

liepkalnis retrakas

Daugiau trasų, į kurias kels nauji keltuvai

Iš viso Liepkalnyje šį sezoną veiks 10 trasų, iš kurių dalis – visiškai naujos, o likusios atnaujintos ir patobulintos. Jos suskirstytos pagal sudėtingumo lygį, kad sau tinkamą maršrutą rastų kiekvienas nuo pradinuko iki veterano. Viena žalia trasa, skirta pradedantiesiems, keturios mėlynos – vidutiniokams, trys raudonos – pažengusiems ir viena juoda – ypač patyrusiems slidinėtojams. Į jas iš viso kels devyni keltuvai – du vaikiški, du jau pažįstami ir penki visiškai nauji bugeliniai keltuvai.

liepkalnis

Snow parkas – didesnis ir geresnis

Atsidarius pagrindinėms trasoms, Liepkalnis ketina pilnu pajėgumu imtis ir snow parko įrengimo – didžiausio snieglentininkų džiaugsmo. Jis šį sezoną bus ne tik didesnis, bet ir turės apie dvidešimt įvairaus sudėtingumo figūrų, o jo priežiūrai įsigytas papildomas retrakas „Parkbully“, skirtas specialiai snow parko priežiūrai.

Saugumu ir patogumu pasirūpinta

Jau dabar saugumui skirtas didelis dėmesys – įrengtos penkios stacionarios apsauginių tinklų linijos bei apsauginiai čiužiniai, o esant poreikiui, apsaugų bus statoma ir daugiau. Taip pat visi norintys galės mokytis ir tobulinti įgūdžius naujoje Liepkalnio slidinėjimo mokykloje, kurioje dirbs profesionalūs instruktoriai ir žadamos palankios kainos. Didesnis bus ir nuomos punktas, kuriame bus visiškai naujo inventoriaus – iš viso apie 300 slidžių bei 200 snieglenčių, kurių dalis pritaikyta specialiai vaikams.

liepkalnis nusileidimai

Šį sezoną slidinėsime ne tik su modernia apšvietimo sistema, kuri darbo laiką prailgino iki 22-24 valandos, bet ir su naujai įrengta garso sistema, kurios dėka muzika kasdien skambės ant viso kalno.

Taip pat nebus problemų atvykti automobiliu, nes vietos stovėjimo aikštelėje dabar daugiau, dalis aikštelės padengta skalda, tad pašlijus orams purvyno problema turėtų išsispręsti.

Sekite naujienas – atidarymas jau visai greitai!

 

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.