Livigno: sniego ir linksmybių garantija

Livigno: sniego ir linksmybių garantija

Livigno (tarti livinjo) yra visus metus veikiantis kurortas, kuris žiemą tampa vienu lankomiausių visose Alpėse. Šis miestas Alta Valtellina regione didingų vaizdų tikrai negaili. Jis įsikūręs prie pat Šveicarijos sienos, tarp dviejų šalių nacionalinių parkų. Miestas yra 1816 m virš jūros lygio, tęsiasi 15 km palei Alpių slėnį ir yra apsuptas dviejų kalnynų, kurių viršūnės siekia daugiau kaip 3000 m.

Livigno yra šiauriausias Lombardijos miestas, o Trepalle kaimelis jo apskrityje yra įsikūręs 2250 m virš jūros lygio ir yra aukščiausias apgyvendintas taškas Europoje.

Ši įdomi geografinė padėtis ir didelis aukštis padaro Livigno žiemos rojumi, kuriame sniegas krenta nuo vėlyvo lapkričio iki pat gegužės pradžios. Plati sniego gamybos sistema užima iki 70% šlaitų paviršiaus ir garantuoja, kad sąlygos slidinėjimui visada būtų tobulos (sniego garantija).

Miestas taip pat garsėja savo tiesiai palei gatvę išsirikiavusiais mediniais ir akmeniniais namais. Tai nereiškia, kad miestas senas – iš tiesų jis buvo atsargiai restauruotas, neliečiant kraštovaizdžio ir laikantis architektūros tradicijų.

Livigno – tobula vieta tiems, kam gerovės jausmą suteikia aktyvus laisvalaikis. Žiemos pramogų čia visas spektras: slidės, snieglentė, slidžių krosas, freestyle, lenktynės, apšviestas naktinis slidinėjimas, freeride su instruktoriais ir dar daug visko. Be to, čia galima išbandyti ir tokių dalykų, kaip važinėjimas sniego dviračiais, vairavimas ledu, pačiūžos, jodinėjimas… trumpai tariant, veikti tikrai yra ką.

Dvi slidinėjimo zonos – Mottolino ir Carosello 3000 – sudaro 115 km trasų, į kurias kelia moderni liftų sistema: 6 gondolos, 13 sėdimų keltuvų ir 11 slidininkų keltuvų. Čia yra 12 juodų, 37 raudonos ir 29 mėlynos trasos ir trys Europoje garsėjantys sniego parkai, pilni rampų, tramplinų, turėklų, vamzdžių ir t.t.

Slidžių kroso mėgėjai čia jausis kaip namie – 30 km prižiūrėtų trasų palei platų slėnį tiks ir pradedantiems, ir profesionalams. Gruodį oficialią sezono pradžia pažymima garsiu maratonu La Sgambeda – 42 km (arba 21 km) lenktynėmis, kuriose kroso čempionai varžosi kartu su visais norinčiais.

Be to, Livigno nenuskriaus ir piniginės – ši vieta garsėja kaip Duty Free zona (joje netaikomi pridėtinės vertės mokesčiai). 1805-aisiais suteiktas paties Napoleono, šis statusas kaip reikiant pagyvino Livigno socialinį bei ekonominį vystymąsi. Tai vienintelė vieta visoje Italijoje, turintį tokį statusą. Tad garsiausi prekių ženklai už ypač geras kainas yra vertas dėmesio priedas.

Tarp nusileidimų bus ir kur atgauti kvapą – restoranų, kuriuose galima mėgautis saule, vaizdais ir puikiu maistu, aplink tikrai netrūksta. O po ilgos dienos slidinėjimo, jus pasitiks nuolat verdantis naktinis barų ir klubų gyvenimas. Linksmybės čia neretai užsitęsia iki pat paryčių…

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.