Pigios slidinėjimo kelionės

Pigios slidinėjimo kelionės

Kelionė ir jos biudžetas susideda iš keturių etapų: pasiruošimas, kelionė, nakvynė ir pats slidinėjimas. Į šiuos etapus įeina visi mūsų kelionės kaštai (maistas, kuras, apgyvendinimas, slidinėjimo pasas (ski-pass) bei papildomos išlaidos).
Be abejo, jei norite pigios slidinėjimo kelionės į ją reikės leistis ne lėktuvu, o autobusu arba nuosavu transportu. Imkim kiekvieną iš šių išlaidų generatorių atskirai ir pažiūrėkim, kur galima sutaupyti.

Papildomos išlaidos prieš slidinėjimo kelionę

Prieš pirkdami naują striukę, akinius ar kitą drabužį, aksesuarą etc., gerai pagalvokite, ar senieji tikrai nebetinkami. Ne todėl, kad siūlyčiau kiekvieną daiktą sutrinti į dulkes, bet todėl, kad daug išlaidų vis dar laukia priešaky. Pirkite tik tai, ko iš tikrųjų reikia (nesivaikykite madų!). Kitas svarbus aspektas – maistas. Nustebsite, kiek galima sutaupyti suplanavus maitinimą kiekvienai dienai iš anksto. Šiuos kaštus su kompanija dalinkitės po lygiai.

Kelionės transportas

Jei važiuojate ne autobusu, kitas ekonomiškiausias variantas – autobusiukas. Jei iš bendrakeleivių niekas neturi nuosavo, geriausias variantas yra nuomotis prailgintą „Mercedez-Benz Vito“ ar „Renault Traffic“. Tokiame agregate nesunkiai tilpsite 8-niese, kartu su visa slidinėjimo įranga bei maisto atsargomis.

Apgyvendinimas

Tai sudarys nemažą kelionės biudžeto dalį. Dabar pats laikas užduoti sau klausimą, kas yra svarbiau: ar maksimaliai gerai paslidinėti, ar patogiai „pabūti“ kalnuose? Jei pasirinkote pirmą variantą, drąsiai rinkitės ne viešbutį, o apartamentus. Šie būna kelis kartus pigesni už viešbutį (čia didelę kainos dalį sudaro baseinai, pirtys ir kiti patogumai). Standartiniai apartamentai turi virtuvėles su visa reikiama įranga, kur nesunkiai pasigaminsite maisto. Jie negali pasigirti didelėmis erdvėmis, tačiau po visos dienos slidinėjimo vis tiek turbūt galvosite tik apie lovą, tad jie savo funkciją atliks puikiai.

Slidinėjimo pasas (ski-pass)

Nuo to, deja, niekur nepabėgsi. Standartinė gero kurorto 6-ių dienų slidinėjimo paso kaina yra 200-220 €, bet ski-pasą daugumoje kurortų galima pirkti ir dienai, todėl pasverkite, kaip aktyviai ir ar kasdien slidinėsite.

Maistas

Kai planuosite maitinimą kelionei, nepamirškite įtraukti ir pietų ant kalno. Kuprinę ant kalno kiekvieną dieną gali imti vis kitas bendrakeleivis. Ją geriausia užpildyti sumuštiniais, džiovintais vaisiais bei arbatos termosais.

Pigiai susiplanuoti kelionę galite ir įsigiję tik slidinėjimo pasus su apartamentais iš kelionių organizatorių. Hi Mountains gali pasiūlyti 6-ių dienų ski-pasus su apgyvendinimu keliuose geriausiuose Prancūzijos kurortuose vos už 650 Eur. Susisiekite su mumis.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.