Slidinėjimo sezonas: kada ir kur slidinėti?

Slidinėjimo sezonas: kada ir kur slidinėti?

Europos žiemas ištikus identiteto krizei, patariame, kur vykti slidinėti skirtingais sezono mėnesiais.

Lapkritis – laukiantiems nesulaukiantiems

Priklausomi nuo slidinėjimo dar vasarą kopia į šlapiu sunkiu sniegu padengtas Europos viršukalnes ir traukia į ekspedicijas Argentinoje bei Čilėje. Tačiau jei vasara pasitaiko vėsesnė, tikėtina, kad Aplės pirmuoju sniegu pradės džiuginti slidininkus ir gąsdinti alpinistus dar lapkritį. Aukščiau įsikūrusiuose kurortuose galite būti pamaloninti šviežiu sniegu, ilgais nusileidimais ir apytuštėmis trasomis.

Gruodis – Kalėdinė fiesta  

Pirmąją gruodžio savaitę kurortuose dar gan ramu, kainos nesikandžioja, vyksta pasiruošimas sezonui. Mėnesio antroje pusėje kurortai prisipildo norinčiųjų sudalyvauti geriausiuose apres-ski vakarėliuose ir įspūdingai atšvęsti Kalėdas bei Naujuosius metus. Šiuo metu kainos smarkiai šokteli, tad jis nėra tinkamiausias linkusiems taupyti ir slidinėti vienumoje. Dėl lankytojų antplūdžio keliones kalėdiniu laikotarpiu būti rezervuoti iš anksto. Tačiau tai rizikinga, nes žemesniame ir vidutiniame aukštyje įsikūrę kurortai neretai dar stokoja sniego.

Kur SLIDINĖTI GRUODĮ?

Ukraina: Bukovel (370 Eur, 5 naktys), autobusu, gruodžio 27-sausio 02 d.

Nauji metai Via Lattea (1140Eur, 7 naktys)

Sausis – gerų pasiūlymų metas

Sausį atslūgsta kalėdinių slidinėtojų banga, sumažėja kainos, didėja sniego tikimybė, tad verta stebėti orų prognozes ir dairytis paskutinės minutės pasiūlymų. Tiesa, pirmąją mėnesio savaitę trasos nepriklausys tik jums, nes šiuo metu rytiniai kaimynai traukia į kurortus švęsti stačiatikių Kalėdų.

Kur SLIDINĖTI SAUSĮ?

Prancūzija: Valmeinier (690 eur, 7 naktys), lėktuvu, sausio 18-25, 25-02.01 d.

Ukraina: slidinėjimas Bukovel Kurorte ( 290 Eur, 6 naktys), autobusu, sausio 17-24 d.

Šveicarija: LAAX (940-960 Eur, 7 naktys) lėktuvu, sausio 05-12, 12-19.

Šveicarija: 4 slėniai (720Eur, 7 naktys), lėktuvu, sausio 11-18.

Sakartvelas (Gruzija): Gudauri (660Eur, 7 naktys), lėktuvu, kiekvieną sekmadienį.

Sezono pikas

Vasarį Europos sniegynuose ženkliai išauga sniego tikimybė, o tuo pačiu kainos ir lankytojų skaičius kurortuose. Todėl norintiems geriausių pasiūlymų, pradėti planuoti vasario keliones derėtų kuo anksčiau. Taupantiems vasarį pravartu pasidomėti egzotiškesnėmis, bet ne mažiau smagiomis slidinėjimo kryptimis, tokiomis kaip Ukraina ir Gruzija.

Kur SLIDINĖTI VASARĮ?

Italija: Via Lattea (940 eur, 7 naktys), lėktuvu.

Sakartvelas (Gruzija): Gudauri kurorte (620 eur, 7 naktys), lėktuvu, kiekvieną sekamadienį.

Ukraina: slidinėjimas Bukovel kurorte (340 eur, 6 naktys), autobusu, vasario 10-17.

Andora (1250Eur, 7 naktys), lėktuvu, vasario 15-22d.

Kovas – pavasario malonumai

Praūžus vasario slidinėtojų masėms, kovą kurortai paprastai aptuštėja. Tačiau šiemet mėnesio pabaigoje nusimato Velykos, tad kelionę verta planuoti iš anksto. Kovas tiks norintiems pasimėgauti šiltesnėmis ir ilgesnėmis dienomis, o ir sniego sąlygos šį mėnesį neretai būna vienos geriausių. Vykstant į žemiau įsikūrusius kurortus būtinai pasidomėkite sniego sąlygomis.

Kur važiuoti?

Italija: slidinėjimas Vialattea kurorte (990 eur, 7 naktys), lėktuvu, kovo 09-16, 16-23 d.

Gruzija:  Gudauri kurorte (690 eur, 7 naktys), lėktuvu, kovo 01-08, 08-15

Prancūzija: Les Deux Alpes (nuo 720Eur, 7 naktys), lėktuvu, kovo 07-14, 14-21.

Balandis – paskutinis pasispardymas

Nors daugelis kelionių organizatorių sezoną užbaigia po Velykų, atkakliausieji slidininkai balandį dar atranda puikias slidinėjimo sąlygas. Tačiau žemiau įsikūrusiuose kurortuose vėlyvą rytmetį saulė jau pakankamai kaitri ir jei ten dar yra sniego, jis būna gerokai patižęs ir nebetinkamas pradedantiesiems slidininkams. Vis dėlto, labai norint pačiuose aukščiausiuose kurortuose sniego galima ieškoti iki pat gegužės pradžios.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.