Žiemos Rojus Chatel Slidinėjimo Kurorte

Žiemos Rojus Chatel Slidinėjimo Kurorte

Tarp Ženevos ežero ir galingojo Monblano įsiterpusi viena didžiausių pasaulyje slidinėjimo zonų Portes du Soleil savo grožiu ir 100 proc. kokybišku aktyviu poilsiu gerokai lenkia kitas slidinėtojų pamėgtas vietoves. Jai priklauso net 12 Šveicarijos ir Prancūzijos slidinėjimo kurortų. Todėl vienas jų – Chatel – taps puikiu sprendimu tiek tiems, kurie nori įsijausti į vietos gyvenimą ir pasidairyti po apylinkes, tiek norintiems kuo greičiau šokti ant slidžių patikrinti sniego purumą ir išbandyti visus kalnų nelygumus.

SLIDINĖJIMAS CHATEL

Šiuolaikiniams kalnų kurortams besivaikant modernumo ir pamirštant tradicijas, nuspręsta Chatel kurorte išlaikyti autentišką vietos dvasią ir per ilgus šimtmečius susiformavusį gyvo Prancūzijos kaimelio profilį. Tuo tarpu nuo technologinės pažangos jo statytojai neatsilieka net per menkiausią žingsnį ir, jungdami tradiciją ir modernumą į vieną, kuria viliojančią ir būrius slidininkų pritraukiančią kurorto tapatybę.

Pats Chatel driekiasi tarp dviejų skirtingų kurortą dalinančių kalnų masyvų: Super-Châtel/Barbossine bei Linga/Pre la Joux/Plain Dranse. Nepergyvenkite, neprireiks sukti galvos, kaip iš vienos kurorto dalies nusigabenti į kitą. Nuo 8 val. 30 min. ryte iš Chatel kurorto centro kursuoja nemokami autobusai, slidininkus ir snieglentininkus gabenantys į pageidaujamas zonas iki pat kurorto darbo valandų pabaigos.

Slidinėjimo zona čia sudaro net 80 hektarų, todėl leiskite savo slidėms čiuožti ten, kur tik mato akys ir trokšta širdis. Iš karto galite susitaikyti su mintimi, kad savaitės sniego atostogų tikrai nepakaks, nes Chatel kurortas dar yra tiesiogiai sujungtas su Avoriaz, Torgon ir Morgins kurortais, taip išplečiant slidinėjimo kilometražą iki eksperto širdį džiuginančių skaičių.

Šiame autentiškame Prancūzijos kurorte rasite apie 130 km. trasų, orientuotų į labiau patyrusį slidininką. Iš viso čia vingiuoja 46 trasos, iš kurių 9 žalios, 16 mėlynos, 15 raudonos ir 6 juodos spalvos. Minimalus slidinėjimo aukštis kurorte peržengia 1000 m. ribą, iškildamas net iki 2200 m. Ypatingas vietovės reljefas suteikia puikią progą vertikalių nusileidimų entuziastams išbandyti save, leidžiantis 1100 m. vertikale. Iki trasų jus gabens net 56 modernūs keltuvai, be didelių sunkumų aprūpinantys visus kurorto svečius.

Aukštumų vengiantys cross-country gerbėjai galės mėgautis net 49 km. per Portes du Soleil slidinėjimo zoną išsikerojusių trasų.

ĮSPŪDINGASIS SMOOTH SNIEGO PARKAS SLIDININKAMS

Pačioje Portes du Soleil širdyje, Super-Chatel zonoje įkurtas Smooth sniego parkas jau spėjo tapti neabejotina atgaiva slidžių ir snieglenčių entuziastams bei freestyle’o virtuozams. Tai pati geriausia vieta pasišovusiems iš savo aktyvių atostogų sugrįžti jau pakilus vienu laipteliu aukščiau ir įgavus tą žavingą pasitikėjimo savimi šypseną.

5 žalios, 5 mėlynos, 3 raudonos ir 2 juodos spalvos kickeriai kaip reikiant įkaitins jūsų kraują. Jeigu jų nepakaktų, galėsite išbandyti ir 10 žalio, 5 mėlyno, 5 raudono ir 5 juodo sudėtingumo turėklus bei 800 m. ilgio boardercross ar airbag. Šiais metais parko lankytojams bus suteikta galimybė filmuoti savo nusileidimus bei triukus ir jais tiesiogiai dalintis su draugais socialiniuose tinkluose.

Nenustebkite, jeigu šiame parke užsimanysite praleisti visą dieną: čia groja puiki muzika, pailsėti kviečia atsipalaidavimo zona su pikniko stalais, barbekiu zona ir suoliukais.

KĄ DAR VEIKTI CHATEL?

Jeigu turite bent menkiausią abejonę, kad pavargsite ištisą savaitę slidinėti ir turėsite nuobodžiauti savo kambaryje, tokias mintis iš karto vertėtų vyti šalin. Chatel kurortas turi tokią aibę pramogų, kad galite pamiršti ilgesnes miego valandas. Tam tiesiog nebus laiko!

NAKTINIS SLIDINĖJIMAS
Šią pramogą kiekvienas slidinėjimo gerbėjas privalo išbandyti bent kartą. Ir aišku, kad ne vėl kitais metais. Chatel siūlo nepriekaištingai paruoštas trasas naktiniam slidinėjimui. Sezono metu kartą per savaitę įsižiebia Linga trasos šviesos ir nuo 19 val. 30 min. iki 21 val. 30 min. kviečia leistis į nuotykį romantiškai apšviestomis trasomis, skambant muzikai.

FANTASTICABLE
Turintiems nepasotinamą adrenalino poreikį naktinis slidinėjimas gali pasirodyti tikrai per lengvas kąsnelis. Puiku. Tuomet pasiruoškite tikrajam skrydžiui per kalnus, į kurį jus jau šį sezoną pakvies kurorto komanda. Rochassons pakėlėju užkilę iki pat viršaus, išsispirkite iš slidžių ir leiskite profesionalams jus prikabinti prie įtempto 1,2 km. ilgio lyno, kuriuo jūs praskriesite virš kaimelio net 100 km/val greičiu. Jeigu po tokio nuotykio jums nereikės trumpam prisėsti atsipūsti, galėsite šokti ant slidžių ir pratęsti savo slidinėjimo odisėją.

Greta šių kurortui aukščiausius įvertinimus pelniusių užsiėmimų galite rinktis dar iš daugybės: čiuožimas pačiūžomis čiuožykloje po atviru dangumi, vaikščojimas ypač keistais sniego batais, išvykos į kurortą supančius kalnus, nepretenzingos sūrio gaminimo dirbtuvės, poledinė žūklė, pramogos vandens parke, skrydis parasparniu, airboarding’as,asmeniniai heli-ski, free-ride ir slidinėjimo turai, lazerių žaidimas grupėms, besaikiai vietinės virtuvės eksperimentai bei dešimtys kitų pramogų.

SUBALANSUOTAS ŠEIMOMS

Nors viešnagė šiame kurorte visuomet yra gera mintis, tačiau ji tampa dar geresne, jeigu atvykstate su šeima. Už parodytą rūpestį Chatel buvo įteiktas Prancūzijos Family Plus sertifikatas. Pagrindinis šūkis čia: už šeimų atostogas be streso! Suaugusieji skatinami eiti ir atsiduoti kurorto malonumams, nuo 3 mėn. iki 6 metų amžiaus vaikus palikus darželyje. Čia mažiesiems svečiams niekada netrūksta veiklos, žaidžiant viduje ir lauke, besimėgaujant sniego karu, besmegenių ir sniego fortų statyba ar leidžiantis rogutėmis.

Vyresni vaikai galės prisijungti prie slidinėjimo pamokų vienoje iš penkių Chatel kurorte įkurtų slidinėjimo mokyklų ar lankytis vaikų klube. Chatel tikrai apstu pramogų bet kokio amžiaus atžaloms ir jų laisvalaikiu besirūpinančių instruktorių ir prižiūrėtojų.

Kiekvieną savaitę kurorte organizuojami skirtingi pažintiniai ir poilsiniai renginiai su įvairaus pobūdžio užsiėmimais. Šeimos skatinamos išbandyti naujas sporto šakas ir sudominti jomis savo atžalas.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.